app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Миночистачен кораб-влекач “Искър”

История на създаването

Бивш влекач на Българско речно параходство-Русе. Построен е в Монфалконе – Италия през 1921 г. Закупен в Италия през 1923 г. През 1925 г. пристига във Варна, от където през Сулина е прехвърлен на Дунав и базиран в Русе.

Тактико - технически данни на миночистачен кораб-влекач “Искър”

Водоизместване:
стандартно – 177,09 т.
пълно – 241,31 т.
Размери:
дължина – 35 м / максимална/
широчина – 7 м
газене – 1,85 м
Енергетична установка:
2 парни машини; 320 к. с.
Скорост : 9,6 възела
Далечина на плаване : морски мили / възела
Количество на горивото : т въглища
Екипаж : ? човека
Въоръжение:
противоминно – акустичен и контактен трал

Служба

Използван е като влекач на река Дунав. В края на 30-те години е преименуван на “Княз Кирил” и преустроен като пътнически параход. От началото на 1945 г. е включен заедно с още два български кораба в смесена съветско-българска трална бригада от съветската Дунавска военна флотилия като ЭМТЩ-662. Плава със смесен българо-съветски екипаж с български командир. Корабът е използван за транспортиране на товари в югославския, унгарски, чешки и австрийски участъци на река Дунав. След войната е демобилизиран и отново използван като пътнически кораб. След бракуването му на корабът е върнато името "Искър" и е закотвен в Русе срещу Националния музей на транспорта и съобщенията и е част от фонда му.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ