app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Минен заградитель “Камчия”

История на създаването

Бивша френска яхта “Де Ромас”, построена през 1883 г. в Англия и закупена през ноември 1906 г. от капитан І ранг Пол Пишон за княжеска яхта. Поради отказ на цар Фердинанд да я ползва е предаден на флота и базирана във Варна.


Модернизации

През 1912 г. получава оборудване за 12 мини разположени на палубата. През 1924 г. преминава основен ремонт и частично преустройство. През Втората световна война е поставено въоръжение съставено от 2 малокалибрени оръдия и 1 картечница.

Минен заградитель “Камчия” през 1912 г.


Тактико - технически данни на минен заградитель “Камчия”

Водоизместване:
стандартно - 105 т.
пълно - 125 т.
Размери:
дължина - 36,18 м / максимална/
широчина - 4,8 м
газене - 2,43 м
Енергетична установка:
1 парна машина, 2 парни котела; 250 к. с.
Скорост : 11 възела
Далечина на плаване : 360 морски мили / 11 възела
Количество на горивото : 8,5 т въглища
Екипаж : 20 човека
Въоръжение:
артилерийско –
мини – 12 броя

Служба

Корабът е преименуван през 1909 г. на “Камчия”. До 1911 г. е смятана за негодна за служба и не е използвана. По време на Балканската война е превърната в минен заградител. По време на Първата световна война е използвана като минен заградител. Преди края на войната е предадена на Варненското Пристанищно управление, за да не бъде реквизирана от съглашенците. По-късно е включена в Морската полицейска служба.

През 30-те години е прехвърлена на Дунав, където е използвана като хидрографски кораб. Същите функции продължава да изпълнява и когато е прехвърлена във Варна в началото на Втората световна война. Служи като учебен и хидрографски кораб до 1952 г., когато е заличена от списъците на флота и бракувана.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ