русский язык 7 класс ладыженская баранов тростенцова решебник 2013 ссылка на страницу решебник русский язык 5 класс ладыженская баранов тростенцова часть 2 гдз математика оляницька 4 класс нова програма гдз немецкий язык 5 класс горизонты рабочая тетрадь ответы аверин гдз TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Минен заградитель “Камчия”

История на създаването

Бивша френска яхта “Де Ромас”, построена през 1883 г. в Англия и закупена през ноември 1906 г. от капитан І ранг Пол Пишон за княжеска яхта. Поради отказ на цар Фердинанд да я ползва е предаден на флота и базирана във Варна.


Модернизации

През 1912 г. получава оборудване за 12 мини разположени на палубата. През 1924 г. преминава основен ремонт и частично преустройство. През Втората световна война е поставено въоръжение съставено от 2 малокалибрени оръдия и 1 картечница.

Минен заградитель “Камчия” през 1912 г.


Тактико - технически данни на минен заградитель “Камчия”

Водоизместване:
стандартно - 105 т.
пълно - 125 т.
Размери:
дължина - 36,18 м / максимална/
широчина - 4,8 м
газене - 2,43 м
Енергетична установка:
1 парна машина, 2 парни котела; 250 к. с.
Скорост : 11 възела
Далечина на плаване : 360 морски мили / 11 възела
Количество на горивото : 8,5 т въглища
Екипаж : 20 човека
Въоръжение:
артилерийско –
мини – 12 броя

Служба

Корабът е преименуван през 1909 г. на “Камчия”. До 1911 г. е смятана за негодна за служба и не е използвана. По време на Балканската война е превърната в минен заградител. По време на Първата световна война е използвана като минен заградител. Преди края на войната е предадена на Варненското Пристанищно управление, за да не бъде реквизирана от съглашенците. По-късно е включена в Морската полицейска служба.

През 30-те години е прехвърлена на Дунав, където е използвана като хидрографски кораб. Същите функции продължава да изпълнява и когато е прехвърлена във Варна в началото на Втората световна война. Служи като учебен и хидрографски кораб до 1952 г., когато е заличена от списъците на флота и бракувана.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ