app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Миночистачи тип “Марица”

/Марица, Струма, Места, Вардар/


История на създаването

През 1942 г. е решено със силите на командването на българските войски в Беломорска Тракия да се усили новосъздадения Беломорски флот. На базата на Корабна и машинна работилница в Кавала е създадена Държавна корабостроителница. В нея са построени четири миночистачни катера по проект на инж. Протасий Пампулов. Последният лично е ръководил строежа на корабите. За строежът им е използван тасоски бор, от който са построени корпусите и палубата. След завършването на първите 4 катера през 1943 г. е поръчана нова серия от 4 кораба. Към 12.09.1944 г. те са в напреднал стадий на строеж, когато са предадени заедно с корабостроителницата на партизаните от ЕАМ.


Тактико - технически данни на миночистач тип “Марица”

Водоизместване:
стандартно – 23,5 т.
пълно - т.
Размери:
дължина - м / максимална/
широчина - м
газене - м
Енергетична установка:
1 дизел “Моторен Верке Манхайм”; 80 к. с.
Скорост : 8 възела
Далечина на плаване : морски мили / възела
Количество на горивото : т дизел
Екипаж : човека
Въоръжение:
спомагателно – картечница MG-34
противоминно – контактен трал MPG

Служба

Корабите са приети в състава на Беломорския флот през есента на 1943 г. Те са базирани в Кавала и са използвани за противоминна отбрана на базата. На 12.09.1944 г. са предадени на Гърция, поради отказа на Турция да ги пропусне през Проливите.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ