app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Влекачи тип “Васил Левски”

/Васил Левски, Варна/


История на създаването

Построени от "Werth Conrad" Haarlem в Холандия по поръчка на Дирекция на пристанищата. След доставянето им са предадени на пристанище Варна, където са използвани като влекачи, а "Варна" и като пилотски кораб.

Тактико - технически данни на влекач тип “Васил Левски”

Водоизместване:
нормално – 103 т.
пълно – т.
Размери:
дължина – 28,8 м / максимална/
широчина – 6,5 м
газене – 2,75 м
Енергетична установка:
1 парна машина; 345 к. с.
Скорост : 7 възела
Далечина на плаване : морски мили / възела
Количество на горивото : т въглища
Екипаж : 10 човека
Въоръжение:
противоминно – електромагнитен и акустичен тралове (на "Васил Левски")
минно - 10 мини

Служба

В края на 1915 г. корабите са мобилизирани и използвани като минни заградители. "Васил Левски" участва в усилването на десанта в Балчик на 06.09.1916 г., превозвайки част от 1-ва Портова рота от Варненския Укрепен Район. На 17.09.1916 г. "Варна" участвала в работите по изваждането на потъналия миноносец "Шумни", когато в хода на работите се натъкнала на мина от същото минно заграждение и потънала.

След войната е "Васил Левски" предаден на варненското пристанище и до средата на 40-те години е използван като влекач. Мобилизиран е през септември 1944 г. На 10.11.1944 е зачислен в състава на 6-ти отряд на 3-ти Дивизион електромагнитни КАТЩ от състава на 116-та Бригада Речни кораби на Дунавската флотилия на СССР като ЭМТЩ – 663. В средата на октомври, поради повреда на кораба, екипажът е преведен на “Цибър”, а “Васил Левски” остава в Русе. До тогава корабът изминава 1512 км под трал и превежда 60 конвоя. Върнат е на България на 31.08.1945 г. След войната е национализиран и предаден на “Нефтотранспорт” АД.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ