app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Миночистачни катери тип “Добротич”

/Добротич, Момчил/


История на създаването

Построени в Германия от “Deutzer Gasmotoren Fabrik” в град Кьолн. Залкупени от българското правителство през 1916 г. за борба с минната опасност по черноморското крайбрежие.


Тактико - технически данни на миночистачен катер тип “Добротич”

Водоизместване:
стандартно - 12 т.
пълно - т.
Размери:
дължина – 12 м / максимална/
широчина – 2,5 м
газене – 1 м
Енергетична установка:
1 бензинов двигател “Дойц”; 28 к. с.
Скорост : 7 възела
Далечина на плаване : морски мили / възела
Количество на горивото : т бензин
Екипаж : 5 човека
Въоръжение:
спомагателно – 2 картечници
противоминно – лек контактен трал

Служба

След пристигането си във Варна катерите за зачислени в Миночистачния дивизион на Неподвижната отбрана и се включват веднага в миночистенето. През 1919 г. катерите са реквизирани от съглашенците, но са върнати на България скоро след това за осигуряване безопасността на плаването. Активно участват в почистването на българското крайбрежие от мини от 1919 до 1924 г. През 1930 г. са поставени в док и им е извършен основен ремонт. През Втората световна война катерите са зачислени в 1-ви миночистачен дивизион на Минната отбрана във Варна. По време на войната корабите са бракувани, поради износване на корпусите.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ