app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Миночистачен катер “Калацерка”

История на създаването

Построен в Германия от “R. Holtz” в Хамбург. Закупен от българското правителство през 1916 г. за борба с минната опасност по черноморското крайбрежие.


Тактико - технически данни на миночистачен катер “Калацерка”

Водоизместване:
стандартно - 8 т.
пълно - т.
Размери:
дължина – 9 м / максимална/
широчина – 2 м
газене – 0,95 м
Енергетична установка:
1 бензинов двигател; 28 к. с.
Скорост : 7 възела
Далечина на плаване : морски мили / възела
Количество на горивото : т бензин
Екипаж : 8 човека
Въоръжение:
спомагателно – 1 картечница
противоминно – лек контактен трал

Служба

След пристигането си във Варна катера е зачислен в Миночистачния дивизион на Неподвижната отбрана и се включва веднага в миночистенето. През 1919 г. катерът е реквизиран от съглашенците, но е върнат на България скоро след това за осигуряване безопасността на плаването. Активно участва в почистването на българското крайбрежие от мини от 1919 до 1924 г. През 1930 г. е поставени в док и му е извършен основен ремонт. През Втората световна война “Калацерка” е зачислен в 1-ви миночистачен дивизион на Минната отбрана във Варна. По време на войната “Калацерка” е бракувана поради износване на корпуса.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ