app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Миночистачни катери тип “Капитан-лейтенант Минков”

/ Капитан-лейтенант Минков, Миньор/


История на създаването

Построени в Австро-Унгария в гр. Линц. Залкупени от българското правителство през 1916 г. за борба с минната опасност по черноморското крайбрежие.

Миночистачен катер “Капитан-лейтенант Минков”в българския флот


Тактико - технически данни на миночистачен катер тип “Капитан-лейтенант Минков”

Водоизместване:
стандартно - 14 т.
пълно - т.
Размери:
дължина – 13 м / максимална/
широчина – 2,65 м
газене – 0,92 м
Енергетична установка:
1 бензинов двигател; 40 к. с.
Скорост : 9 възела
Далечина на плаване : морски мили / възела
Количество на горивото : т бензин
Екипаж : 5 човека
Въоръжение:
спомагателно – 2 картечници
противоминно – лек контактен трал

Служба

След пристигането си във Варна катерите за зачислени в Миночистачния дивизион на Неподвижната отбрана и се включват веднага в миночистенето. След Първата световна война “Капитан-лейтенант Минков “ е преименуван на “Вяра”, а “Миньор” става “Балик”. През 1919 г. катерите са реквизирани от съглашенците, но са върнати на България скоро след това за осигуряване безопасността на плаването. Активно участват в почистването на българското крайбрежие от мини от 1919 до 1924 г. През 1930 г. са поставени в док и им е извършен основен ремонт. През Втората световна война “Балик” и “Вяра” са зачислени в 1-ви миночистачен дивизион на Минната отбрана във Варна. По време на войната “Вяра” е бракувана, а годните за ползване части отиват за ремонт на “Балик”. На 09.09.1944 г. корабът е реквизиран като трофей от съветските войски и на 20.10.1944 е включен в състава на Черноморския флот на СССР като КТ-948. Върнат е на България на 02.08.1945 г. Активно участва в почистването на българското крайбрежие от мини. След това е използван като спомагателен в състава на ДОХР на ВМБ-Варна. Бракуван е 1955 г.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ