app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Миночистачни катери тип “Несебър”

/Несебър, Емона/


История на създаването

Построени в Русия. Закупени от българското правителство през 1916 г. за борба с минната опасност по черноморското крайбрежие.

Тактико - технически данни на миночистачен катер тип “Несебър”

Водоизместване:
стандартно - 18 т.
пълно - т.
Размери:
дължина - 16 м / максимална/
широчина - 3 м
газене – 0,9 м
Енергетична установка:
1 бензинов двигател; 60 к. с.
Скорост : 7,6 възела
Далечина на плаване : морски мили / възела
Количество на горивото : т бензин
Екипаж : човека
Въоръжение:
спомагателно – 1 картечница
противоминно – лек контактен трал

Служба

След пристигането си във Варна катерите за зачислени в Миночистачния дивизион на Неподвижната отбрана и се включват веднага в миночистенето. През 1919 г. катерите са реквизирани от съглашенците, но са върнати на България скоро след това за осигуряване безопасността на плаването по черноморското крайбрежие. Активно участват в почистването на българското крайбрежие от мини от 1919 до 1924 г. През 1930 г. са поставени в док и им е извършен основен ремонт. През Втората световна война “Несебър” и “Емона” са зачислени в 1-ви миночистачен дивизион на Минната отбрана във Варна. На 09.09.1944 г. корабите са реквизирани като трофеи от съветските войски и на 20.10.1944 са включени в състава на Черноморския флот на СССР като КТ-946 и КТ-947. Върнати са на България на 02.08.1945 г. Активно участват в почистването на българското крайбрежие от мини. След това са използвани като спомагателни катери в състава на ДОХР на ВМБ-Варна. Бракувани са 1955 г.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ