русский язык 7 класс ладыженская баранов тростенцова решебник 2013 ссылка на страницу решебник русский язык 5 класс ладыженская баранов тростенцова часть 2 гдз математика оляницька 4 класс нова програма гдз немецкий язык 5 класс горизонты рабочая тетрадь ответы аверин гдз TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Параход „Росица”

История на създаването

Построен през 1904 г. във Фиуме по поръчка на инженер Георги Гендович и базиран във Варна. През 1908 г. е прехвърлен в Русе за участие в строежа на кейовите стени на пристанищата в Русе, Сомовит и Свищов. Поради неустойка по договора е предаден като компенсация на Управлението на русенското пристанище и използван като речен буксир на Дунав.

През 1915 г. "Росица" е мобилизиран, но поради повреда в котела не е използван активно. В началото на 1916 г. е ремонтиран в Арсенала на Дунавската флотилия и зачислен в състава й. Използван е за превоз на товари. По време на войната корабът прави около 50 курса между Русе и Гюргево и 25 курса до Свищов и Силистра.

През 1919 г. е върнат на Русенското пристанищно управление. "Росица" продължава да плава през целия 20-ти век, като през 1963 г. е преустроен в Русенската корабостроителница. През 2002 г. корабът все още е използван от Изпълнителна агенция "Поддържане и проучване на река Дунав"

Тактико - технически данни на параход „Росица”

Водоизместване:
стандартно - т.
пълно - 32 т.
Размери:
дължина - 17,7 м / максимална/
широчина - 3,7 м (с долапите – 15,7 м)
газене - 1,8 м
Енергетична установка:
1 двуцилиндрова парна машина; 85 к. с.
Скорост : 8 възела
Количество на горивото : 5,5 т въглища
Екипаж : 6 човека


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ