app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Параход „Росица”

История на създаването

Построен през 1904 г. във Фиуме по поръчка на инженер Георги Гендович и базиран във Варна. През 1908 г. е прехвърлен в Русе за участие в строежа на кейовите стени на пристанищата в Русе, Сомовит и Свищов. Поради неустойка по договора е предаден като компенсация на Управлението на русенското пристанище и използван като речен буксир на Дунав.

През 1915 г. "Росица" е мобилизиран, но поради повреда в котела не е използван активно. В началото на 1916 г. е ремонтиран в Арсенала на Дунавската флотилия и зачислен в състава й. Използван е за превоз на товари. По време на войната корабът прави около 50 курса между Русе и Гюргево и 25 курса до Свищов и Силистра.

През 1919 г. е върнат на Русенското пристанищно управление. "Росица" продължава да плава през целия 20-ти век, като през 1963 г. е преустроен в Русенската корабостроителница. През 2002 г. корабът все още е използван от Изпълнителна агенция "Поддържане и проучване на река Дунав"

Тактико - технически данни на параход „Росица”

Водоизместване:
стандартно - т.
пълно - 32 т.
Размери:
дължина - 17,7 м / максимална/
широчина - 3,7 м (с долапите – 15,7 м)
газене - 1,8 м
Енергетична установка:
1 двуцилиндрова парна машина; 85 к. с.
Скорост : 8 възела
Количество на горивото : 5,5 т въглища
Екипаж : 6 човека


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ