app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Бригантина “Асен”

История на създаването

Корабът е преустроен от корпусът на колесния параход “Асен” (бивш “Взрив”) през 1891 г. във Флотски арсенал – Русе. Механизмите на парахода са били извадени, а корпусът изваден на брега и ремонтиран основно. Корабът получава ветрилно стъкмяване на бригантина. Цената на цялото преустройство е изчислена на 29 356 лв.

Бригантина “Асен” през 1892 г.

Тактико - технически данни на бригантина “Асен”

Водоизместване:
стандартно - 250 т.
пълно - ? т.
Размери:
дължина - 38 м / максимална/
широчина - 6 м
газене – 2,6 м
Скорост : възела
Далечина на плаване : морски мили /  възела
Екипаж : 22 човека екипаж и 35 практиканти

Служба

Корабът е преведен на Черно море и е използван като учебен. Поради износването на корпуса през 1903 г. той е изваден от списъците на Морската част и е направен опит да бъде прехвърлен отново на река Дунав. До Сулина корабът е влачен на буксир от крайцера “Надежда”, а от там го поема колесния параход “Александър I”. На 11.11.1903 г. корабът пристига в Русе, като е зачислен в списъците на Дунавската флотилия. През 1904 г. е заличен от списъците на Флотилията и бракуван, като преди това са свалени годните за използване части на корпуса.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ