app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Военноморски щандарти и флагове на Княжество България (1879 – 1888 г.)

Княжески щандарт

Първият морски щандарт на българския княз е утвърден през 1883 г. Неизвестно по какви причини той бил с правоъгълна вместо с класическата за хералдиката квадратна форма. Полето на платнището на щандарта било червено и в средата му бил изобразен обърнат на дясна хералдическа страна изправен златен и коронован лъв. Езикът и ноктите са оцветени в зелено, а за короната е избрана хесенската княжеска. Полето на платнището било обградено с бордюр от редуващи се зелени и бели триъгълници, като по хоризонтала в горната и долната част те са 21, от които 11 зелени и 10 бели, а по вертикала в предната и задната част – по 9 зелени и 8 бели, или общо 17 триъгълника; получените ромбове в ъглите са бели.

В този си вид щандартът се запазва за кратък период от време, след което неговата форма е променена в квадратна, при която редуващите се триъгълници от четирите страни са 17, от които 9 са зелени, а 8 бели. От този момент нататък квадратната форма на щандарта бил утвърден като традиционна и не се променя нито веднъж до 1946 г., като разлики има за различни периоди от време само в броя на триъгълниците.

Военноморски флаг на Княжество България

За военноморски флаг на Княжеството бил избран правоъгълник с цветовете на националното знаме (три равни ленти – бяла, зелена и червена), с пришит в горния ляв ъгъл червен квадрат с изобразен на него обърнат към флагщока изправен златен и коронован лъв. Езикът и ноктите са оцветени в зелено.

Пряпорец (флаг) на командващия Морската част

Флагът на командващия бил правоъгълен, с цветовете на националното знаме и пришит в горния ляв ъгъл правоъгълник разделен с три равни обратно подредени ленти с цветовете на националния флаг (червена, зелена и бяла). Последната лента от малкия правоъгълник застъпвала голямата зелена лента.

Знаменце (Гюйс)

Няма данни за утвърден гюйс за корабите през 19-ти век.

Косица (Вимпел)

Вимпелът представлявал бял триъгълник, завършващ с изрязан навътре ъгъл тип „лястовича опашка”. В края към флагщока бил пришит бял трапец с разположени в него червен Георгиевски и разположен над него зелен Андреевски кръстове.

Флаг за извикване на лоцман

Този флаг представлявал бял правоъгълник с разположени хоризонтално в средата зелена и червена ивици.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ