app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Военноморски щандарти и флагове на Княжество България (1920 – 1936 г.)

На 24 ноември 1920 г. с 4-то постановление на Министерския съвет в изпълнение на клаузите на Ньойския договор са разформировани Черноморският флот и Дунавската флотилия на Царство България и са създадени Морска и Речна полицейски служби към Министерството на търговията, промишлеността и труда. След няколко месеца Морската и Речна полицейски служби преминават на подчинение към Министерството на железниците, пощите и телеграфите.

Щандарт и косица на Н. В. Царя

След абдикацията на цар Фердинанд І за цар на Третото Българско царство е коронован цар Борис ІІІ. През 1919 г. той приема свой собствен царски морски щандарт. Полето на платнището на щандарта било червено и в средата му бил изобразен обърнат на дясна хералдическа страна изправен златен и коронован лъв. Полето на платнището било обградено с широк бордюр от редуващи се триъгълници от четирите страни на брой 7 от всяка страна, от които 4 са бели, 2 са зелени, а 1 е червен, получените ромбове в ъглите са червени.

Косицата представлявал жълт триъгълник, завършващ с изрязан навътре ъгъл тип „лястовича опашка”. В края му към флагщока бил пришит трапец на който се разполагал умален вариант на царския щандарт.

Щандарт и косица на Н. В. царицата

Той повтарял елементите на княжеския щандарт, но лявата хералдическа половина на щандарта била скосена навътре тип „лястовича опашка”.

Косицата представлявал жълт триъгълник, завършващ с изрязан навътре ъгъл тип „лястовича опашка”. В края му към флагщока бил пришит трапец на който се разполагал умален вариант на щандарта на царицата.

Щандарт и косица на Н. В. Престолонаследника

През 1919 г. са приети нови варианти на щандарта и косицата. Щандартът представлявал използвания до 1919 г. гюйс, върху който бил разположен княжеския щандарт.

Косицата представлявал жълт триъгълник, завършващ с изрязан навътре ъгъл тип „лястовича опашка”. В края му  към флагщока бил пришит трапец на който се разполагал умален вариант на щандарта на престолонаследника.

Косица на Министъра на железниците, пощите и телеграфа

Косицата представлявала бял триъгълник, завършващ с изрязан навътре ъгъл тип „лястовича опашка”. В края към флагщока бил пришит бял трапец с разположен в него герб на Царство България на бяло поле.

Няма данни за това какъв флаг е използван по времето, когато Морската и Речна полицейски служби са били подчинени на Министерството на търговията, промишлеността и труда. Във Flaggenbuch. Bearbeitet und herausgegeben vom Oberkommando der Kriegsmarine. Abgesclossen am 1. December 1939 Druck und Verlag der Reichsdruckerei е посочено съотношение 1:5 за вимпела, което се различава от използваното до тогава и след това съотношение 1:20 за вимпелите на Българският военен флот.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ