app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Стражеви катери тип “Страж”

/№1, №2/


История на създаването

Бивши югославски патрулни кораби построени през 1929 г. в Германия от „Theodor Hitgler – Schiffs Werf und Maschinenfabrik - Regensburg“ и базирани на Охридското езеро.

Тактико - технически данни на стражеви катер тип “Страж”

Водоизместване:
стандартно - 30 т.
пълно - т.
Размери:
дължина – 18,2 м / максимална/
широчина - 3 м
газене - 1 м
Енергетична установка:
1 дизел “Motoren Werke Manheim”; 120 к. с.
Скорост : 20 възела
Далечина на плаване : морски мили / възела
Количество на горивото : т дизел
Екипаж : човека
Въоръжение:
главно – 1х1х20 мм
спомагателно – 1 тежка и 2 зенитни картечници

Служба

След разгрома на Югославия през 1941 г. са потопени от югославските и извадени от италианските войски. След разгрома на Италия на 30.10.1943 г. са завладени от българските войски. Корабите били с демонтирано въоръжение и част от силовата установка. По нареждане на командващия Морските войски е започнат ремонт на корабите. На 19.05.1944 г. са включени в състава на българския флот със заповед на адм. Тошев. Към средата на 1944 г. “Страж” е въоръжен и включен в състава на Охридската патрулна група като стражеви кораб “№1”. “Граничар” е преименуван на стражеви кораб “№2”, но поради забавяне доставките на части за силовата уредба не е използван. Стражеви кораб “№1” е използван за патрулиране на Охридското езеро. При оттеглянето на българските войски на 06.09.1944 г. е миниран един от корабите с пртивотанкова мина, но последната не е взривена.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ