app android per spiare iphone here como localizar movil orange continue reading descargar whatsapp spy rar TEST
Aueaa?neeyo oeio

www.boinaslava.net
Влекач проект 700

/№115 Юпитер/


История на създаването

Корабът е построен във Варнемюнде, ГДР и е предаден на България през 1962 г. Пристига в страната на следващата година. Предназначен е бил да се използва като противопожарен кораб, като кораб-спасител за аварирали подводници и влекач на мишените на бреговите батареи.

Тактико - технически данни на влекач проект 700 “Юпитер”

Водоизместване:
стандартно - 839 т.
пълно - т.
Размери:
дължина – 44,8 м / максимална/
широчина – 10,7 м
газене – 5,0 м
Енергетична установка:
1 дизел; ? к. с.
Скорост : 11,5 възела
Далечина на плаване : 3 000 морски мили / 8 възела
Количество на горивото : ? т дизел
Екипаж : 39 човека
Въоръжение: противопожарни оръдия

Служба

Зачислен в състава на 18-ти ОДКСН (Отделен Дивизион Кораби със Специално Назначение) на ВМБ Варна през 1964 г. Активно е използван не само за нуждите на ВМФ, а и за спасяване на аварирали граждански кораби и като импровизиран танкер при излизането в Средиземно море на СКР “Дръзки” и “Смели”. В средата на 80-те години получава нов номер – 221. Изведен от състава на флота на 21.02.2007 г.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ