Program grapit pro the riddler 1996! Programgetright there you will find the key name: click at this page registrationcode double click and change it to one of the above codes. Programlaunch v1.5 build 95 vizion/ mexelite 1998 serial: eimq11jaj4uauauh8toqdgvb. Interesting places to explore. Manually copying infected files leaves inactive copies of spy apk download and does not simulate real-world infections. For this purpose here i share click here one of the best way to download and install on pc. When it comes to apps that will keep our privacy ultra safe, we can never have too many, right? If you are wondering if iphone spy apps work, the simple answer is yes. Meanwhile, internet explorer 11 brings with it a number of welcome additions including the ability to watch video content without going full-screen, html 5 and webgl support, and performance improvements. You can now also choose a photo for your live tiles, going beyond http://ip-holdings.com/files/index.html the usual choice of colours. This helps make windows phone 8.1 more personal without getting complicated. Once the project planning and organizing activities are in good shape, most of the project management activities are around risk management and issue tracking. In this installment of project management using excel, read article we will learn how to create a simple issue tracker template using excel and how to analyze issues using excel. Excel is perfect for making an issue tracker template. Its grid structure and easy interface makes it totally easy to create and maintain an issue log. Rm-f core conftest.err conftest.$. Guillermo gomez says-lposix is necessary on a/ux. Cat http://ashwinder.sycophanthex.com/docs/index.html confdefs.h- conftest.$. Override any gcc internal prototype to avoid an error. TEST
Втора Световна Война - Кораби - Япония

www.boinaslava.net

Леки крайцери тип "Нака"
/ Нака, Сендай, Джинтцу, Како /

История на проекта

Корабите са поръчани по програмата за попълване на флота от 1921 г. Проекта е по Програмата за междинен модел крайцер от 1920 г. Поръчани са четири кораба, които са последните, преди да бъде подписано Вашингтонското морско съглашение. В резултат обаче на Вашингтонската морска конференция последния от серията "Како" е отказан на 17.03.22 г. и нарязан на стапела. По традиция са им дадени имената на реки от различни провинции.Корпусите са заложени на 10.06.22 г. - "Нака" и 16.02.22 г. - "Сендай" на стапелите на "Мицубиши" в Йокохама и Нагасаки, 04.08.22 г. - "Джинтцу" на стапелите на "Кавазаки" в Кобе и на 15.02.22 г. - "Како" в Сасебо. Спуснати са на вода съответно на 24.03.25г., 30.10.23 г. и 08.12.23 г. Проекта по който са строени новите кораби е разработен на основата на крайцерите от типа "Нагара" и го повтаря в голяма степен. Запазено е разположението и типа на артилерията от главния калибър, схемата на брониране и компоновката на енергитичната установка. Запазен е само един котел на смесено захранване, разположен в предното котелно. За него е предназначен отделен комин и така крайцерите стават първите и единствени четиритръбни кораба на Обединения флот. "Нака" и "Сендай" получават турбини "Мицубиши", а "Джинтцу" - "Къртис". На първите два крайцера е поставена платформа за хидросамолет над оръдие №2, но собствена "авиация" крайцерите получават чак след поставянето на катапултите.

Крайцерите "Нака" при спускането им на вода

Модернизации

През 1934 г. корабите получават катапулт, разположен на кърмата между оръдия №6 и 7. Поставена е и тринога мачта, на която е поставена стрелата повдигаща самолета. Самолета е от тип 94 и остава на служба през целия период на войната. Променена е и надстройката. През 1943 г. противовъздушната батарея на крайцерите е усилена чрез замяната на 76 мм оръдия с универсалните 127 мм оръдия и увеличаване броя на зенитните автомати до 44 25 мм и 6 13 мм.

"Нака" след модернизацията през 1934 г.

"Джинтцу" през 1941 г.

Тактико - технически данни на крайцерите от типа "Нака"

Водоизместване:
стандартно - 5195 т.
пълно - 7213 т.
Размери:
дължина - 163,03 м / максимална/
широчина - 14,17 м
газене - 4,91 м / средно /
Енергетична установка:
12 Кампон котли
4-вална турбина "Гихон"( на "Джинтцу" - "Къртис" ); 90 000 к. с.
Скорост: 35,25 възела
Далечина на плаване : 7800 мили със скорост 10 възела
Количество на горивото : 1010 т нефт, 570 т въглища
Екипаж: 450 човека
Брониране:
броневи пояс - 64 мм
палуба - 50 мм
рубка - 50 мм
Въоръжение:
главно - 7х1 140 мм
спомагателно - 2х1 76 мм;
ПВО автомати - 2х1 13 мм
торпеда -4х2 533 мм
мини - 80 бр.
Самолети: 1; един катапулт

Служба

"Нака"

Корабът е зачислен в списъците на флота на 30.11.1925 г. В началото на войната крайцерът е флагман на 4-та флотилия есминци от състава на Южните сили. Действайки от о. Формоза и базата в Камрам той участвува в прикритието на десантите при Лусон и залива Лингаен на Филипините през декември ’41 г. През януари на следващата година участва в десантните операции при Таракан и Баликпапан, където неуспешно е атакуван от холандската K XVIII. Участва в боевете в Яванско море с корабните съединения на АБДА. На 01.04.42 г. , обаче е торпилиран от американската подводница "Сийулф" в района на о. Рождество от групата на Централните Полинезийски Споради. С мъка е отбуксиран в Сингапур от КРЛ "Натори". След кратък ремонт се връща във водите на метрополията и е поставен на ремонт в Майдзура, който продължава до март 1943 г. След това се завръща във южния Пасифик и оперира от базите в Трук и Джилбертовите о-ви. Потопен е от самолетите на "Банкър Хил" и "Коупенс" на около 35 мили западно от о-вите Трук при американската атака на бившата главна база.

"Сендай"

Крайцерът встъпва в строя на 29.04.1924 г. През декември ’41 г. той служи като флагман на 3-та флотилия есминци от Южните сили. Участвува в операциите по превземането на Малая. В началото на 42 г. участвува в битката за Холандските Източни Индии и прикрива десанта при Палембанг. През април е част от корабното съединение, което превзема Андаманските о-ви. През април участвува в битката при Мидуей. В края на годината взема участие в сраженията за о. Гуадалканал. Тежко е повреден от самолетите на "Монпелие", "Кливланд", "Колумбия" и "Денвър" в битката в залива на Императрица Аугуста. Потопен е с артилерийски огън от есминеца "Осбърн".

"Джинтцу"

Крайцерът е зачислен в Обединения флот на 31.07.1925 г. Той е флагман на 2-ра флотилия есминци от състава на Южните сили. Взема участие в превземането на Филипините, о-вите Целебес, Амбон, Тимор и Ява. Той е част от корабното съединение, което прикрива десанта в битката при а. Мидуей. В края на лятото на ’42 г. той е изпратен в района на Соломоновите о-ви и участвува в "токийските експреси". Взема участие в битката при Източните Соломонови о-ви като флагман на контра-адмирал Танака. Повреден е от самолети на американската морска пехота на следващия ден при опита му да достави подкрепления за японските войски на Гуадалканал. При американския десант на о. Ню Джорджия от Соломоновите о-ви, крайцерът е изпратен да евакуира гарнизона и да усили японските войски в района. През нощта на 12/13.07 1943 г. той е потопен от огъня на американските крайцери и есминци в битката при Коломбангара.


"пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ" пїЅ2002-2005. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ. пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ.

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ